neděle 24. října 2010

Peter Hager Airbus A330-200 Emirates

Včera jsem koupil Airbus A330-200 Emirates s Rolls Royce motory od Petera Hagera.
Tento vychvalovaný model mne, nutno přiznat, příliš nenadchnul, ačkoliv mu možná ještě později dám šanci.


Externí model není s ohledem na dnešní komerční modely příliš dokonalý, nemá například animované otevírací dveře či nákladové prostory, což bych u payware očekával. Vzhledově je na něm vidět, že je původem z XPL 8, dá se to ale přežít.



Emirates A332 létá i z Prahy do Dubaje.

Kokpit je jenom 2D (kvůli tomu jsem také dlouho váhal). Jeho čitelnost není zrovna ideální (zřejmě přepočtem rozlišení na LCD monitoru), chybí postranní a zadní pohledy. Pro smysluplné zobrazení se musí změnit velikost zobrazení a rozlišení v OS i XPL. Na druhou stranu, panel je velmi šikovně nastaven, z tohoto pohledu je skoro lepší než otevírací okna u jinak výborného x737. Ale 3D je 3D.




Model dle všeho neobsahuje plugin. A tomu odpovídá simulace systémů. Spuštěné APU nemění stav paliva, Přiřazování paliva do nádrží je takřka jak skládání Rubikovy kostky, protože XPL neustále něco samo mění. Celkově bych řekl, že simulace systému patří k lepším věcem, je tam vidět snaha, ale úplně ideální to není. Některé stránky Systémového displeje nejsou simulovány vůbec, naopak třeba osvětlení je slušně vyřešené.

Pochvalu zaslouží velmi dobrý manuál, který se jen tak nevidí, obsahuje i části z reálných manuálů.

Nechci to nějak kritizovat, jistě si to své fandy najde, nicméně cena 15 EUR mi přijde dost vysoká na předložené vlastnosti.